MySTORY – del 2: Barnas utfordringer

Barna:
Jeg har tre voksne barn. Tre flotte og veldig forskjellige personer som alltid har hatt forskjellige behov. De har veldig forskjellige personligheter, men den samme gode humoren 🙂 Familien er det viktigste jeg har. Og sånn er det vel for alle?

Alle mine tre har hatt sine utfordringer på godt og vondt:

  • Minstegutten har opplevd trakassering og mobbing, og fått helsemessige utfordringer knyttet til dette. Det har vært lange prosesser som har vært veldig krevende å stå i for gutten min. 

  • Min mellomste jente har alltid vært skikkelig tøff og sta. Disse egenskapene har garantert hjulpet henne mange ganger. I 2011 var hun på Utøya, og måtte gjemme seg der etter å ha sprunget fra gjerningsmannen to ganger. Hun hørte han skyte utenfor døren der hun gjemte seg, og såg mange av hennes venner dø. Hun mistet også sin beste venninne der. Hun fikk etter dette diagnostisert posttraumatisk stresslidelse.

I tillegg til dette opplevde hun i 2018 mye vanskelig på privaten. Dette har det selvsagt også vært vanskelig å bearbeide, og ikke minst håndtere i etterkant.
Å leve med posttraumatisk stress har ikke vært enkelt. 
IMG_6914.JPG


  • Heldigvis har de en flott storebror, som er en sterk bauta. Jeg var bare 20 år gammel da han ble født 2 måneder for tidlig, og måtte ligge i kuvøse. Han hadde en noe tøff start på livet med operasjon i urinveiene bare 9 måneder gammel.
    Og selv om han var minst av alle ved fødselen, bare 1850 gram, så er han i dag en høy og flott ung mann. Han har også hatt sine utfordringer i voksen alder. Etter 10 år i en trygg jobb mistet han jobben sin pga omstillinger i coronaåret 2020. 

VED MOTGANG LÆRER MAN MYE I ETTERKANT, OG BARNA MINE HAR ERFART HVA DE ALDRI MER KOMMER TIL Å GODTA, OG HVORDAN HÅNDTERE VANSKELIGE HENDELSEE. OG DE HAR VIRKELIG SETT HVEM SOM ER GODE VENNER I MOTBAKKER.

Det å stå opp for seg selv og si fra med klar tale er så vanvittig viktig for helsen vår! Og dette kan være noe av det vanskeligste vi gjør ❤

Det har vært tunge stunder, som vi gjerne skulle vært foruten. Men nå i ettertid kan jeg likevel se at de også har vært lærerike. Vi har til tider følt at nå er det mer enn nok. Men nå kan vi se at dette også har gjort oss sterkere som familie!

Og det å snakke om følelser, og anerkjenne prosesser er så vanvittig viktig.
Det å stå stødig i en storm er aldri lett, men det er faktisk mulig å reise seg igjen!

(I tillegg til barnas utfordringer, så har også mannen min hatt noen ganske store helsemessige utfordringer, de kan du lese om HER. )

VI MÅ ALDRI MISTE MOTET OG HÅPET:
Det er virkelig mulig å reise seg igjen, selv etter at man har vært langt nede. Og det er virkelig mulig å få det godt i livet, også etter store utfordringer.

FÅ TILSENDT VÅRT ONLINEFOREDRAG OM STRESS OG KROPPEN VÅR HER! Få pdf-fil og videoforedag fra meg og min datter Iselin.

Er DU på rett vei? – leser du her.

Se alle tilbudene på hjemmesiden: http://www.ptelin.com

En kommentar om “MySTORY – del 2: Barnas utfordringer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s