MyStory – del 1: Starten på veien videre

LIVET SKJER MENS DU PLANLEGGER NOE HELT ANNET.
Det at jeg havnet i treningsbransjen var egentlig ganske tilfeldig.

Jeg startet PT-Studios i 2014, etter 10 år i bransjen. Og i januar 2019 ble studioet 5 år, noe som jeg er ekstremt stolt over! Veien fram til nå har vært både givende og utfordrende.

cropped-img_1329.jpg

Da jeg var ung var jeg en beskjeden og stille jente. Jeg gjemte meg nok litt bort, og torde nok ikke alltid å si min mening. Og det er litt rart hvilke forventninger og båser man settes i. Jeg var nok en liten underdog.

Når jeg etter hvert begynte å si min mening, og ble mer klar i talen, så ble enkelte veldig overrasket. Det ble ikke alltid tatt like godt i mot at jeg hadde en annen mening, eller stod opp for meg selv. Men det var viktig for meg selv å være tro mot mine egne verdier.

VEIEN BLIR TIL MENS DEN GÅES!

Jeg hadde aldri i verden sett for meg at jeg skulle undervise på en treningstime eller bli personlig trener. Selv om jeg likte å trene. Jeg hadde prøvd ut flere treningsformer da jeg var ung, både håndball, basketball og dans. Ikke visste jeg da at det var styrketrening som skulle ligge hjertet nærmest.  

Jeg skulle først bli frisør, så gikk jeg Søm, tegning form og farge, og skulle bli reklametegner. Etter at jeg fikk mitt første barn, jobbet jeg barnehage i flere år, etter å ha tatt nettkurs som barnehageassistent. Deretter jobbet jeg både i videobutikk og lekebutikk,

Deretter tok jeg kurs for å bli medisinsk sekretær, og har jobbet som dette i mange år.

Jeg jobbet også som negledesigner i flere år, men det var egentlig mer på hobbybasis.

Men så startet jeg å jobbe litt i barnepassen på treningssenteret. På samme tid jobbet jeg som medisinsk sekretær. Det var da jeg ble spurt om jeg kunne tenkt meg å bli gruppetreningsinstruktør. Det hørtes veldig skummelt ut, men av en eller annen grunn så svarte jeg ja. Det var både spennende og lærerikt. Jeg gikk på kurs og lærte meg  instruktørrollen og oppbyggingen av en treningstime.

Jeg husker veldig godt den aller første gruppetimen jeg skulle holde. Jeg var så utrolig nervøs! Jeg skjønner egentlig ikke helt hvordan jeg fikk til å formidle 🙂 Og jeg husker spesielt godt da jeg skulle kjøre en helt ny type time for aller første gang. Da hadde jeg heldigvis vært instruktør en stund.

Jeg pugget programmet i ukesvis, og lagde meg notater som skulle være lette å titte på underveis i timen. Men så glemte jeg notatene!!!! mine hjemme den dagen!
Og som dere kanskje vet, er man veldig stresset er det lett å få skikkelig hjernteppe, eller prestasjonsangst. Og det fikk jeg! Jeg skulle gjerne likt å vite hva pulsen min var akkurat da like før timen. Men jeg improviserte og gjennomførte på et eller annet mystisk vis  😂😂

Etter hvert som jeg tok nye instruktørkurs, ble de filmet. Og det var utrolig lærerikt. Ved å studere bevegelsene sine, og hvordan man coachet, så kunne man utvikle instruktørrollen sin bedre. Og jeg vokste mye på denne jobben. Jeg lærte meg å bruke nyansene i stemmen min.

Jeg oppdaget at folk hørte på hva jeg formidlet. Og det ga meg en god følelse, bedre selvtillit og personlig vekst. Det å se at jeg kunne bidra til at andre fant treningsglede var en vanvittig god følelse.

Så da jeg fikk tilbud om å være gruppetreningskoordinator sluttet jeg som medisinsk sekretær, etter først å ha jobbet på begge plassene i mange måneder, noe som forøvrig skulle bli et mønster for meg. Det å jobbe mye. Det å kjøre på, presse kroppen hardt, og være flink pike.

Jeg utdannet meg videre som Personlig trener i 2007.

Jeg jobbet 10 år på senter før jeg startet opp mitt eget PT-studio.

Jeg hadde hatt forskjellige treningsroller, kundebaseansvar, koordinator for instruktørene, kursholder og Personlig trener.  Jeg jobbet virkelig som poteten over en lang periode.

Det var lærerikt, men også slitsomt.

Jeg utdannet meg innen NLP coaching i India i 2011. Jeg tok yoga, bodypump og catslide.

I tillegg tok jeg kettlebells og ernæringskurs etter at jeg startet for meg selv gjennom Akademiet for Personlig trening og utviklet meg stadig som instruktør og kursholder.

PT Elin

Ved oppstarten av PT-STUDIO`s tok jeg også Administrasjon og ledelse, og Prosjektledelse, som var utrolig givende og lærerikt 🙂

Så i  2014 startet jeg mitt eget PT-STUDIO. Jeg ville spisse meg enda mer mot nettopp Personlig trening. Jeg såg hva som virkelig ga resultater, og jeg ønsket å ha bedre tid til hver kunde. Jeg ønsket å holde mindre grupper, og livsstilsendringsgrupper som ikke var for ekstreme.

Jeg ville gå min egen vei, mot strømmen. Jeg sa opp en sikker og god jobb, og satset for fullt. Jeg gikk på etablererkurs og fant meg lokaler.

Selvfølgelig har det vært både oppturer og nedturer og forskjellige utfordringer. Og de første fem årene er som regel harde for en nyetablert bedrift. Når jeg i tillegg det 6. driftsåret, pga covid-nedstengningen måtte si opp lokaler i byen og flytte hjem, så sier det seg selv at drt har vært vanskelig.

Men utfordringer er til for å løses. Og man har alltid minst to valg til enhver tid.
Trivsel er viktig for helsen, også i jobben, og når man har tro på det man gjør, så trives man.

Det er lett å bli værende i en safe jobb, bare fordi den gir økonomisk trygghet. For meg ble ikke dette nok. Jeg trenger å utvikle meg, lære nye ting, og jeg trenger å trives.

Vanskelige valg gir ofte stor utvikling, og får frem et større potensiale hos den enkelte. Det har det uten tvil også gjort med meg.

Tunge motbakker gir ofte den vakreste utsikt og innsikt!

IMG_7121.JPG

JEG HAR ALDRI ANGRET PÅ MINE VALG! ❤
(Det eneste jeg har angret på, og slitt veldig med i etterkant, er da jeg testet ut en ekstremdiett. Og det kan du lese om her. )
Men selv dette er en erfaring jeg har lært masse av.

Veien videre er ikke alltid helt enkel. I tillegg til det å skape min egen arbeidsplass så har det også vært mange store utfordringer i familien opp gjennom årene. Barna sine utfordringer kan du lese om HER i MySTORY del 2

Lyst å starte med uforstyrret personlig trening?
Se mine tilbud på hjemmesiden: http://www.ptelin.com

TREN MED MEG ONLINE, få tilsendt treningsvideoer, treningsprogram som pdf-filer, e-bøker, onlineforedrag eller kurs:
ONLINE MED PT ELIN!

Har du uforløst potensiale i deg?

FØLG YOUTUBEKANALEN: PT ELIN – LIVET SKJER OG VEIEN VIDERE! 

2 kommentarer om “MyStory – del 1: Starten på veien videre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s