Bloggintervju med PT-kunde Kristin :)

Kristin er teaterinstruktør på Nordland Teater, og har vært PT-kunde på studioet i en årrekke. Nå for tiden har hun hjemmekontor på gården hjemme på Nesna.

SPM 1:
Hvordan har du organisert dagen din nå med hjemmekontor?

Dagen starter kl 0600, med selvpålagt kontortid med mailgjennomgang, organisering, manusskriving osv. Har en mann som er bonde. Dermed er det alltid dugnad i fjøset med 300 dyr som skal ha mat. Vi har også to skoleungdommer heime, som skal ha hjelp med skolearbeidet. Alle sammen er tidlig oppe med felles frokost og kaffe, noe som er en veldig behagelig og koselig start på dagen nå.

Vi har fire sauer som har fått vinterlam, og jeg har fått ansvaret for at de nyfødte skal ha det bra. Også har vi fått 3 kopplam (flaskelam).

Det å jobbe i fjøset er god trening. Ca. 1,5 timer på morgenen med tung foring. Alt skjer manuelt med høygaffel og trillebår. Det blir god styrketrening i en godt ivaretatt, men gammeldags fjøs.

IMG_0967
Motivator for en slik økt er glade dyr.

Etter morgenstellet i fjøset er det igjen tilbake til hjemmekontoret, med manusskriving til forestillinger akkurat nå. Viktig med flyt der.

Deretter er det kveldsfjøs fra kl. 1800. Jeg stiller opp litt ekstra nå når jeg ikke har øvinger. Lang arbeidsdag, men faktisk kortere nå når det ikke er reisevirksomhet, kvelds- eller helgearbeid som det ellers bruker å være.

Det som du Elin, har lært meg, er å tenke trening og god teknikk i all slags fysisk arbeid. Tenker blant annet knebøy, og å ta godt vare på ryggen, og bruk av magemuskler under lempingen av tungt silofor.

SPM 2:
Har du måtte avlyse oppdrag?

Ja teateret har måttet avlyse alt av kurs og forestillinger. Ingen aktiviteter eller turneer nå. Alt av kunstnerisk aktivitet/forestillingsarbeid er for tiden lagt ned, og sånn må det være nå. Men jeg er ikke arbeidsløs. Planlegging av nye forestillinger, arbeid med manus og alternative kurs på nett er noe av det jeg driver med fra mitt hjemmekontor.

SPM 3:
Sånne type endringer som vi ser nå i samfunnet, kan gi masse ekstra stresspåslag for noen? Hvordan påvirker det deg?

Jeg tar en dag av gangen. Vi bor i et privilegert land, og jeg har tilgang på fin natur i kommunen jeg bor i. Jeg har rekreasjon i hverdagen rundt meg. Jeg er også heldig som bor sammen med andre mennesker.

Men det påvirker meg på den måten at jeg er mer aktiv med hensyn til familiemedlemmer som ikke bor i samme region som meg. Har blant annet mor i Bodø og sønn i Levanger, og vi har andre ungdommer i familien som bor andre steder.

Vi er også veldig klar over verdenssituasjonen, som er helt grusom! Er mer opptatt av det, enn å få lov til å dra på hytta 😉

IMG_0966

Frihetens pris er også å stille opp for samfunnet på dårlige dager.

Dette er en holdning som jeg syns det er viktig å ha. Vi har til sammen 6 barn, fra 17 til 30 år i vår familie, og dette er et tema vi snakker om, og er enige i.

Så prøver jeg å stille opp på dugnad, eks kakebaking til de som sitter i karantene her. Det er en liten ting, men gleder de som sitter inne, spesielt folk som ikke har familie rundt seg. 

– Kristin Jørgensen

 

Tommel opp for et stort forbilde, jeg heier på deg! 🙂 KLEM ELIN

http://www.ptelin.com

TREN MEG MEG ONLINE HER! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s