YourSTORY: Sjekk Mariann sin historie!

Mariann har både ME og lavt stoffskifte.

Disse to tilstandene har veldig like symptomer. ME-diagnosen fikk hun for snart 20 år siden.

Mariann har alltid likt å holde seg aktiv, både på fjell- og skiturer og litt styrketrening tidligere.

IMG_8347.JPG

Høsten 2016 følte hun seg veldig «dorsk». Ønsket derfor å starte på et treningssenter, og meldte seg inn. Klarte bare å trene der 4-5 ganger og ble støttemedlem resten av året.

Lufta var gått fullstendig ut av kroppen, og hun ble igjen veldig glad i sofaen. Noe som hun også hadde vært da hun fikk ME-diagnosen.

Vekten, som hadde vært stabil tiltross for røykeslutt fem år tidligere, begynte å øke jevnt og raskt. Hun endte på kort tid med 14 kg ekstra, fra Str 36/38 til Str 42.

Legebesøk:

Etter en avbrutt skitur på grunn av uregelmessige hjerteslag/hjerteflimmer, dro hun til legen. Det ble ikke funnet noen feil med hjertet, men legen fattet mistanke om stoffskifteproblemer. Det ble tatt blodprøve, og resultater var tydelig, stoffskiftet var altfor lavt. Medisinering ble satt i gang, men formen og vekten forandret seg ikke. Og slik gikk hun i ca ett til ett og et halvt år med dårlig energi, tåkehode og vektoppgang.

Deretter klarte hun å starte på en slankekur og gikk ned ca 6 kg på noen måneder med kun fokuset på kostholdet uten treningen. Dette var både tungt og vanskelig. Vekten gikk på nytt opp igjen iløpet av den sommeren.

IMG_8348.JPG

Da tok Mariann tak og meldte seg på Prosjekt endring på PT-studioet her i august 2018.

Målsetting:

Målet var å redusere vekten noe, men det aller største målet var å få styrken tilbake i kroppen etter 2 år med nesten fullstendig stillstans.

Mariann gikk 12 uker på kurs her, og har etter dette fortsatt i PTE-klubben på gruppetreninger. Har også nå i 2019 deltatt på løpegruppe her. Har løpt 5 km og holder fortsatt løpingen igang!

Yndlingsøvelsen:

«Det er min kropp, min helse og mitt liv. Mitt valg, jeg velger meg!» Mariann

Resultatene:

– Sterkere både i kropp og i hodet.

– Har gått ned 8 kg og økt godt i muskelmasse.

– Føler seg i god form tiltross for lavt stoffskifte.

– Har fått tilbake sitt gode gamle «guts», og troen på seg selv.

Kostholdet:

Mariann har sett hvor viktig det er med proteiner, og har nå funnet sin balanse i næringsemnene. Hun elsker god mat med god drikke til. Gjerne med en god dessert. Hun spiser også litt is og kaker og er glad i øl. Det er fullt mulig å kose seg også,  i kombinasjon med trening og et godt kosthold ellers.

IMG_8352.JPG«Godt å være litt Ole Brumm –

Ja takk begge deler!» Mariann.

Tommel opp!👍👍👍

 

Lyst å starte med sikker trening? Se hjemmesiden http://www.ptelin.com eller ta kontakt på Mail: elinstenersen@hotmail.com

TREN ONLINE MED PT ELIN HER!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s