MyStory del 3: Sykdom i familien

I tillegg til barnas utfordringer, så har også mannen min hatt sine: 

IMG_2070

  • Mannen min er en sterk og stødig mann. Han er arbeidssom, resultatorientert, samfunnsorientert og en skikkelig handyman. Han har hatt sine utfordringer med alvorlig sykdom. I 2011 ble han alvorlig syk med en svær prolaps i ryggen som måtte hasteopereres. Han hadde gått og ventet på time til røntgen og til slutt mistet han følelsen i hele venstre side.
  • Vi hadde akkurat da i tillegg bare så vidt funnet tilbake til hverandre etter ett års separasjon.

Denne hasteoperasjonen resulterte i en lammelse i venstre side og fot, med varige nerveskader som spredte seg til tarmene. Dette igjen resulterte i to nye operasjoner i ryggen, og etter hvert 5-6 operasjoner i magen. Han måtte etter hvert også få stomi, og fikk en nokså sensitiv tarm. Det har vært mange plager med magen etter dette. Han har blant annet flere ganger hatt tarmslyng, slik at han har måttet fjerne deler av tarmen.

I 2018 fikk han påvist en kronisk betennelse i magen som han går på langvarig medisinering for. Nå har han også fått påvist sammenvoksing av ryggvirvlene ved prolapsstedet, slik at han med tid og stunder vil bli helt avstivet i ryggen sin. Dette medfører ekstra store smerter under sammenvoksningen.

I 2019 fant de endelig ut hva denne betennelsen var, og han ble endelig operert. Dette var en betennelse i gallen. Pga store sammenvoksninger i magen ble det en større og mer komplisert operasjon enn antatt.

Se video fra dette her på YouTube kanalen: PT Elin – livet skjer og veien videre.

IMG_1601

Heldigvis så har alle operasjonene gått bra. Han ble ikke varig lam etter første operasjon, og er still going strong!
Jeg har vel aldri hørt denne mannen klage. Men jeg vet at han alltid har smerter og nerverykninger i venstre fot som aldri vil bli borte.

De færreste trodde at han skulle klare å komme seg i 100% jobb igjen etter dette. Fra rullestol og på krykker. Men etter ca. to års hard jobbing, med rehabilitering og opptrening, så kom han seg tilbake i full jobb igjen, egentlig mot alle odds. Han var inn og ut av sykehus på disse to årene, og på Catosenteret for opptrening. En utfordrende tid for hele familien. For sånn er det bare, familien blir også rammet når et familiemedlem blir rammet.

I 2020 måtte han dessverre operere igjen. Det hadde igjen blitt sammenvoksninger i tarmene. Og denne gangen tok operasjonen nesten 6 timer. Jeg har aldri sett han så sliten og langt nede. Og jeg har aldri vært så redd. Men igjen er han på full fart igjen med opptrening og kommer tilbake sterkere enn noen gang!

Vi må aldri mistet motet og håpet:
Det er virkelig mulig å reise seg igjen, også etter sykdom og plager ❤ 😉 

Og selv om opptrening selvsagt er viktig, så husk at forebygging også er superviktig! Trener du styrketrening forebygger du belastningsskader og plager senere i livet.

PT Elin

Har du lyst til å starte med sikker styrketrening?
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Se hjemmesiden http://www.ptelin.com.

FÅ TILSENDT VÅRT ONLINEFOREDRAG OM STRESS OG KROPPEN! Få pdf-fil og videoforedrag fra meg og min datter. 

DIN HELSE ER VERDT DET! ❤

DET ER MANGE VEIER TIL MÅL!

En kommentar om “MyStory del 3: Sykdom i familien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s